עונת החורף הקרירה, הגשומה והסוערת מתקרבת אלינו בצעדי ענק. כל אדם יודע שהדבר שהוא הכי רוצה לעשות בעונה זאת הוא להתכנס בביתו החמים והנעים ולאכול מאכלים חמים, טעימים, עשירים ומנחמים. אין זמן טוב יותר למרקים טעימים וחמימים מעונת החורף, אך מעבר למרקים ניתן למצוא גם תבשילי קדירה ועוד תבשילים שבהחלט יכולים להתאים לעונה זאת.
גם אם אתם טבעוניים, תוכלו להנות ממגוון רחב של מתכונים מפנקים של מאכלים מנחמים וטעימים שיחממו לכם את הלב ואת הגוף בעונת החורף, במאמר הבא תקבלו כמה רעיונות טובים עבור מתכונים טבעוניים המתאימים לעונת החורף.
הנה כמה רעיונות של מתכונים טבעיים לחורף שבהחלט כדאי לכם לנסות:
מתכון לתבשיל חיטה עם פטריות מלך היער וערמונים
את החיטה עבור המתכוון חשוב מאוד להשרות מראש. כמו כן, יש לבשל אותה סמוך להגשת התבשיל.
מלבד כוס חיטה המרכיבים הנדרשים עבור הכנת המתכון הם: שליש כוס שמן זית, 2 בצלים, חבילה של פטריות מלך היער, 3 שיני שום, 2 חבילות של ערמונים שיש לקצוץ גס, פטרוזיליה קצוצה, מיץ וכן גרדה של לימון אחד. להגשה של המנה יש להכין: עירית קצוצה ואגוזי מלך.
כיצד מכינים?
לאחר שמשרים את החיטה לילה שלם, מבשלים אותה כאמור עד שהיא רכה. בתום הבישול מסננים אותה ומצננים. יש לחתוך את הפטריות דק, לחמם במחבת שמן ולטגן את הפטריות עם בצל שקצצתם עד להזהבה. יש להוסיף לתערובת את הערמונים, המלח, הפלפל והשום ולטגן עוד כמה דקות. לאחר מכן, יש להוסיף את הפטרוזיליה, החיטה, גרידת הלימון ומיץ הלימון ולבשל את הכל עד שכל הטעמים מתאחדים. כעת כל מה שנותר לעשות זה להעביר לכלי הגשה ולקשט באמצעות אגוזים ופטרוזיליה.
מרק עדשים, שעועית, תרד ושורש כורכום טרי
בכדי להכין את המתכון המדובר יש להיעזר במצרכים הבאים: 2 כוסות של תרד או עלי מנגולד קצוצים, 4 בצלי שאלוט או בצל רגיל גדול, 3 כפות של שמן זית, כוס של שעועית לבנה לאחר שמשרים אותה לילה שלם במים, כוס של עדשים ירוקות, עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות, 2 גבעולי סלרי, תפוח אדמה קצוץ לקוביות קטנות, חצי כף של גינגר מגורר, כף כורכום, כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון.
כיצד מכינים?
יש לחמם בסיר שמן זית. חשוב לבחור בסיר עמוק. לאחר שמחממים את השמן מוסיפים לו את הסלרי והבצל ומטגנים כ3 דקות תוך כדי ערבוב. יש להוסיף להם את התבלינים היבשים ולערבב שוב. לאחר מכן מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ובשלים בכיסוי חלקי כשעה עד שהקטניות מתרככות. ניתן להגיש את המנה עם לימון סחוט מעל.
תבשיל קדרה טבעוני עם חיטה, פטריות מלך היער, ערמונים וירקות שורש
בכדי להכין את המתכון המדובר יש להיעזר ברכיבים הבאים: 2 גזרים שיש לחתוך לרבעים, 6 בצלי שאלוט קלופים או בצל בינוני אשר חותכים לשמיניות, 2 או 3 פטריות מלך היער שחוצים לאורך, שקית של ערמונים בוואקום, כוס חיטה שהושרתה במים 3 שעות וסוננה, כפית של מלח, כפית של פלפל שחור גרוס, מקל קינמון, חצי של כף בהרט, 2-3 גבעולי טימין, 2 תפוחי אדמה שיש לחצות לרבעים, בטטה אחת שיש לחתוך לרבעים, ראש שום שלם לא קלוף, כפית של גינגר כתוש, כוס יין לבן, 2 כוסות מים ו5 כפות של שמן זית.
כיצד מכינים?
בשלה הראשון יש לחמם במחבת רחבה 2 כפות של שמן זית. למחבת מוסיפים את הגזר, הפטריות והבצלים וצורבים אותם לפחות 6 דקות עד שהם מזהיבים. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים והיין ומביאים את התערובת כולה לרתיחה. מסירים אותה מהאש.
בשלב השני יש להכין בתבנית עם דופן גבוהה 3 כפות של שמן זית עם גינגר, שום, ערמונים ובטטות. יש לפזר מעל את החיוה ולצרף גם את התערובת שהכנתם במחבת. יש לערבב את הכל קלות, לצקת את המים, להניח מעל את גבעולי הטימין ולהביא את כל התערובת לרתיחה. לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה ולבשל עוד חצי שעה את התערובת.
בשלב הבא מכניסים את התערובת לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עם כיסוי לפרק זמן לחצי שעה. בתום זמן זה מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפרטורה בתנור ל170 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד להשחמה.
בתיאבון.