דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו עם המראתו מהונגריה לארה"ב



ראש הממשלה בנימין נתניהו:

״אני מסיים עכשיו ביקור מאוד חשוב בהונגריה. הונגריה היא ידידה גדולה מאוד של ישראל: מגינה עלינו באיחוד האירופי, מגינה עלינו באו״ם, ולא פחות מזה – בבית הדין הבין-לאומי המושחת בהאג שמכוון נגד כולנו – נגד חיילי צה״ל, מפקדי צה״ל ומדינת ישראל.
הוא מנסה לשלול מאיתנו את הזכות להגנה עצמית.

הונגריה היא המדינה הראשונה שפרשה במהלך הביקור הזה מבית הדין הבין-לאומי. זה סימן לבאות. זה סיוע גדול מאוד למדינת ישראל.

בנוסף, אנחנו שוחחנו על שיתוף-פעולה בייצור חימושים. אנחנו זקוקים להם כדי להמשיך ולהגיע לניצחון המלא במלחמת שבע החזיתות. כמובן דיברנו גם על החטוף ההונגרי ועל נושאים חשובים אחרים למדינת ישראל.

מכאן אני יוצא לארצות-הברית בהזמנת הנשיא טראמפ, לדון איתו כמובן על הנושאים הללו – על החטופים, על השלמת הניצחון בעזה, וכמובן על משטר המכסים שהופעל גם על ישראל. אני מקווה שאני אוכל לעזור בעניין הזה. זאת הכוונה.

אני יכול להגיד לכם שאני המנהיג הבין-לאומי הראשון, המנהיג הזר הראשון, שייפגש עם הנשיא טראמפ בנושא שהוא כל כך חשוב לכלכלת ישראל. יש תור גדול מאוד של מנהיגים שרוצים לעשות זאת ביחס לכלכלות שלהם. אני חושב שזה משקף את הקשר האישי המיוחד והקשר המיוחד בין ארצות-הברית וישראל, שהוא כל כך חיוני בזמן הזה.

אני מבקש למסור את החיזוק האישי שלי למשפחות החטופים שעברו שוב את תעמולת הלוחמה הפסיכולוגית. אנחנו חושבים על יקיריהם, אנחנו פועלים גם ברגעים האלה להביא לשחרורם, ולא נרפה מזה. בעזרת ה׳ נעשה ונצליח״.

וידאו: רועי אברהם / לע״מ
סאונד: ניר שרף / לע״מ

לסרטון ביוטיוב

תפריט נגישות